Morandé Adventure pokračuje!

Morandé Adventure je unikátní projekt Grupo Belén, významné chilské skupiny, pod kterou patří několik proslulých vinařství. Mladí sklepmistři několika chilských a dokonce jednoho argentinského vinařství dostali od roku 2012 možnost vyrábět vína čistě dle svého gusta, a to právě v rámci Morandé Adveture. A výsledky stojí za to. My jsme pyšní, že se k tomuto projektu můžeme připojit a zprostředkovat Vám tato nezapomenutelná a často množstvím velmi limitovaná vína.

Do projektu se zapojili i sourozenci Michelliniové, argentinští nezávislí vinaři, stojící za vinařstvím Zorzal. Jejich Morandé Adventure víno Bestiario bohužel zatím nemáme, ale nemějte strach, všechno bude.  Zatím můžete ochutnat jejich standardní argentinskou produkci: http://www.vicom-vino.cz/vina-z-dovozu/zorzal

Kompletní informace o projektu: http://www.morandeadventure.cl/english/

Zajímá Vás, co už můžete od Morandé Adventure ochutnat?

Nově přivezeno!

Despechado

Daniela Salinas z vinařství Vistamar byla ve skutečností inspirací pro celý projekt a Despechado celý projekt odstartovalo. Okolo jejího domu v Casablance totiž po celá léta rostl Pinot Noir. Plody těchto prastarých keřů byly ale silně podceňovány a využívány jen jako „barvící“ do různých blendů. A Daniela se jednoho dne zeptala svých nadřízených, jestli by tyto hrozny nemohla sklidit u udělat z nich pořádné víno. Mohla. A udělala. Sice jí nikdo nevěřil, že to vůbec bude k pití, ale Daniela se nenechala. Hrozny macerovaly bez podrcení, pak fermentovaly v betonových vejicích a nakonec víno zrálo ve starých hliněných amforách.

Despechado znamená "pohrdaný," což je název, který se k vínu vzhledem k jeho historii dokonale hodí. Výsledek si ale opovržení rozhodně nezaslouží: je to nádherně rustikální, absolutně charakteristický jihoamerický Pinot Noir ze staré révy.

 

Mediterráneo

Další projekt Ricardo Beattiga. Hravý blend bílých i červených středomořských odrůd založený na Garnache. Dále ve víně najdeme Syrah, Marsanne, Carignan a Roussane. Ricardo tímto vínem ukázal nejen hravost a volnost celého projektu, ale i to, že těmto odrůdám se výborně daří i na druhém konci světa.

 

El Padre

Ricardo tento projekt fakt miluje. El Padre je čistý Cabernet Franc, patriarcha slavné linie Cabernetů, dnes už kompletně zastíněný svým potomkem Cabernetem Sauvignonem. Tenhle kousek je z nejlepších poloh v Maupe Valley a dokonale Vám ukáže, proč je taková škoda, že se čistý Cabernet Franc lahvuje už tak málo.

 

Nezapoměňte ale, že toho z projektu Morandé Adventure máme více:

Aterciopelado

Víno Jorge Martíneze, vrchního enologa vinařství Mancura.

Jorge má očividně takovou slabost pro zlatá 60. léta, že se v nich inspiroval při tvorbě vína Aterciopelado. Bez moderních technologií vytvořil nástupce slavného chilského vína, které bylo v 60. letech zvané Terciopelo (hedvábí) díky své jemné, hladké textuře na patře. Což je zajímavé i proto, že hlavní složkou vína je stará a velmi rustikální chilská odrůda País, doplněná špetkou Malbecu.

 

Vigno

Ricardo Baettig, vrchní enolog Viňa Morandé, si „G“ v prostředku názvu svého vína v rámci projektu vypůjčil z odrůdy Carignan. Hrozny tohoto blendu Carignanu, Syrahu a Chardonnay pochází ze staré, suché a dodnes nezavlažované apelace Secano Interior v severozápadním cípu Maule Valley z velmi starých keřů révy, která zde roste téměř až divoce.

 

Creole

Druhé víno vrchního enologa Viňa Morandé Ricarda Baettiga, kterým potvrzuje svou náklonnost k hroznům z drsné a divoké „apelace“ Secano Inteior. Z drsných a divokých hroznů je i víno Creole: Cinsault i País jsou rustikální, dnes trochu pozapomenuté, dříve národní chilské odrůdy.

 

Tiraziš

Po Despechadu je druhým vínem Daniely Salinas v rámci Morandé Adventure Tiraziš. To je starověký perský název odrůdy Syrah. Hrozny pocházejí z divoce rostoucí révy v oblasti Casablanca, a i v rámci našich měřítek se jedná o 100% naturální víno.

 

Je zajímavé, že všechna vína spojuje jistá divokost: staré keře z nezavlažovaných, téměř divoce rostoucích vinic, kompletně ruční práce, žádné moderní technologie. I výsledná vína jsou rustikální, silně naturální. Ve všech případech se vinaři, jakmile dostali volnou ruku, vrátili k původním, starým metodikám výroby vína. Kampak vinaře srdce ve skutečnosti táhne?


Zpět na seznam novinek

Vicom s.r.o., IČ: 49616285

Centrála

Přístav Holešovice východ, Jankovcova 6
Praha 7, přístup z ulice Bubenské nábřeží
Tel.: 224 816 232, GSM: +420 603 141 702, GSM: +420 731 448 308
E-mail: info@vicom-vino.cz

Vicom víno na Facebooku Osobám mladším 18ti let alkohol neprodáváme
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.