VÍNO A SÝRY V. OSVĚDČENÉ KLASIKY
21.02.2024
Vicom Wine Shop & Bar Karlín - Karlínské náměstí 5, Praha 8
- ochutnávky začínají v 19:00 a končí cca ve 21:00
- 690 Kč
Víno a gastronomie jsou dvě nerozlučitelné věci - kvalitní víno a dobré jídlo k sobě zktrátka patří. A vhodně zvolená kombinace dovede zážitek z obojího ještě povýšit.
Tentokrát si nakombinujeme k vybraným vínům typické sýry a vyzkoušíme si, jak osvědčené kombinace budou vyhovovat právě Vašim chuťovým preferencím.
Program degustace:
Crémant de Bordeaux, Odyssea, Francie
Brie - kravský sýr s bílou plísní na povrchu
Riesling 2021, Willy Gisselbrecht, Francie
Comte AOC Jura - kravský tvrdý horský sýr
Grauburgunder Spätlese 2022, Weingut Hauck, Německo
Feta - tučný řecký sýr z ovčího a kozího mléka
Sauvignon Sonnenberg 2022, Rudi Rüttger, Německo
Crottin de Chavignol AOP - nezaměnitelný sýr z nepasterizovaného kozího mléka
Tramín červený výběr z hroznů 2020, Moravíno Valtice, Morava
Gorgonzola - italský kravský sýr s typickou modrou plísní
Pinot noir Terroir único 2020, Zorzal, Argentina
Gruyére - švýcarský tvrdý sýr z nepastrerizovaného kravského mléka
Château Blaignan 2016, Francie
Stará gouda - více jak rok vyzrálý sýr z kozího mléka
Finca Bancales Reserva 2018, Care, Španělsko
Manchego - ovčí sýr ze španělského regionu La Mancha
Šaler červený 2017, Vinařství rodiny Špalkovy, Morava
Foume d´Ambert - francouzský kravský sýr s modrou plísní