Vinařství Chateau Copsa vlastní 50 hektarů v bulharském údolí Rose. Mikroklima zdejšího regionu ve mimořádně příznivé pro pěstování zejména bílých vín. Vděčí za to mírnému klimatu ve zdejší hornaté krajině, dobré cirkulaci vzduchu a nadprůměrným srážkám. Dobrým střídáním denních a nočních teplot a dostatkem vlhokosti v půdě se vyznačuje místní terroir.
Hrozny Sauvignonu blanc, Chardonnay a muskátových odrůd tvoří zhruba 80% výsadby vinic tohoto vinařství. Jen malou část produkce tvoří Cabernet Sauvignon a Merlot, které ve zdejším horském klimatu dozrávají pomaleji. Toto pozvolné vyspívání dovolí hroznům dozrát do velmi bohaté a komplexní fyziologické zralosti a promítá do vín velmi typický lokální charakter.
Práce ve vinařství Chateau Copsa probíhá z velké části ruční cestou. Hrozny jsou - po průběžné značné redukci - sbírány v brzkých ranních hodinách a rychle odvezeny ke zpracování, aby byla zachována komplexnost jejich chuťových i aromatických vlastností. Díky tomuto důslednému poctivému přístupu můžeme ochutnat jedinečná a lokálně charakteristická vína.