STEAK PODLE (NAŠEHO) ŠÉFA

O MASU

Toro beef je vyzrálé hovězí maso, které bylo 3 až 4 týdny uchovávané ve visu při ideální teplotě (0 – 4 °C), odpovídající vlhkosti (75 – 83%) a rovnoměrné výměně vzduchu. Maso pochází výhradně z českých chovů, kvalitou se však může měřit s vyhášeným hovězím z Argentiny, Uruguaye či Brazílie.
 

JAK NA NĚJ

Tento steak je z nízkého roštěnce. Tloušťka masa by měla být minimálně 2 cm.

  1. Po vyjmutí z obalu necháme maso vydechnout na prkénku, pouze osolíme a opepříme. Doporučuji lehce potřít olivovým olejem. Jiné koření není třeba, vynikne tak opravdová delikátní chuť samotného hovězího.
     
  2. Rozehřejeme steakovou pánev (nejlépe tu s vroubkovaným povrchem) s nevelkým množstvím oleje.
    Na rozpálenou pánev vložíme steak a na středním až vyšším plameni necháme propéct z každé strany 2 až 3 minuty. Kdo má rád úpravu rare, ten má hotovo. Pokud preferujete steak více propečený, můžete pánev ještě vložit na 4-5 minut do rozehřáté trouby na 190 °C.
     
  3. Po vyjmutí z trouby ihned servírujeme. Osobně ještě lehce zakápnu citronem a posypu mořskou vločkovou solí. Případně si na mase můžete nechat rozpustit předem připravené domácí bylinkové máslo.
     
  4. Jako přílohu volím nejčastěji na plechu pečené brambory. Barbecue omáčky a podobné sosy nedávám přímo na maso, aby nepřetloukly jeho chuť. K bramborám se skvěle hodí třeba ajvar z pečené papirky.
     
  5. A víno? Jasná volba - Malbec!

 

Tak dobrou chuť!

Váš masožrout
Jiří Novotný

 



Zpět na seznam novinek

Vicom s.r.o., IČ: 49616285

Centrála

Přístav Holešovice východ, Jankovcova 6
Praha 7, přístup z ulice Bubenské nábřeží
Tel.: 224 816 232, GSM: +420 603 141 702, GSM: +420 731 448 308
E-mail: info@vicom-vino.cz

Vicom víno na Facebooku Osobám mladším 18ti let alkohol neprodáváme
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.