Žádné jiné italské víno nemá takovou fascinující tradici jako Chianti. Přestože tento region nyní experimentuje s odrůdami Cabernet Sauvignon a Merlot, zůstává stále věrný pěstování a výrobě vín Chianti, která přetrvává již od 14 století.
Vinařství Uggiano leží severozápadně od Florencie (Firenze) v kopcích mezi kláštery, kostely, rustikálními vilami a olivovými háji. Mezi vesničkami Montepertoli a San Vincenzo najdete vinice tohoto vinařství. Nadmořská výška je 250-300 m. Vinice jsou osázeny z 90% odrůdou Sangiovese a 10% Canaiolo. Průměrná výnosnost je 5000 l vína na hektar. Vína Uggiano vyrábí tým oenologů pod vedením pana Giuseppe Losapia, který získal vinařské vzdělání na prestižní francouzské univerzitě a vína vyrábí již 35 let. Jeho vína mají spíše nižší obsah alkoholu (12-12,5% namísto obvyklých 13-14%), což zdůraznuje ovocný chrakter ve vůni i v chuti vín.
Koncept výroby: Vína z regionu Chianti jako Chianti DOCG, Chianti Classico, Chianti Colli Fiorentini a Sangiovese jsou vyráběna podle tradičních toskánských postupů s přidáním sušených hroznů a následného druhotného kvašení. Po vykvašení vyzrávají v dubových nádobách obsahu 2000-3000 l nebo v nerez tancích.
Vína řady reserva vyzrávají v barikových sudech 225 l vyrobených z francozského dubu. Vína Cabernet sauvignon a Merlot (t.zv Supertuscany) zrají ve zcela nových sudech zatímco vína Chianti reserva používají starší barikové sudy. Doba zrání je min 12 měsíců. Téměř 80% produkce vín vinařství Uggiano je dodáváno do restaurací celého světa.